DSC07761.jpg
FG_Logo_RGB_Logotype_White.png

''Een leven waarin jij achter de knoppen zit, datgene doet waar je tonnen energie van krijgt en niet te stoppen bent. Waarin jij er voor anderen kunt zijn, zonder dat het ten koste gaat van jezelf. Dat gun ik iedereen! Vanuit mijn helderheid geef ik jou daarom graag richting & tools over hoe jij dit het beste kunt bereiken''

Mijn verhaal

Mijn zoektocht begon in mijn puberjaren. Opgegroeid in een gezin waarin spiritualiteit, alternatieve geneeswijzen en filosofische gesprekken normaal zijn, nam ik geen genoegen met het medische circuit die me op mijn 13de naar huis stuurde met zware medicijnen tegen de eindeloze migraines die ik had. Ik ging verder zoeken en deed van alles om mezelf beter te begrijpen. In eerste instantie gedreven door dat ik van die pijn afwilde. Achteraf bleek dit het begin van een lange weg terug naar wie ik werkelijk ben.


Als kind heb ik me altijd een buitenstaander gevoeld; zo stond ik ook als kleuter al alles van een afstand te bekijken en voelde ik nooit de behoefte mee te doen. Ik vond het in mijn eigen wereld veel fijner dus kon ik ook thuis eindeloos voor me uit staren. Tot groot onbegrip van mijn ouders. Ik begreep vrij weinig van deze wereld en voelde me er niet bepaald thuis.

Wat ik vooral verwarrend vond was dat mensen andere dingen zeiden dan ik voelde. Ik wist altijd feilloos wat er in een ander omging, waarvan ik toen nog dacht; 'iedereen voelt dat toch?'. Maar doordat veel mensen vaak iets anders zeiden dan ze uitstraalden, begon het twijfelen aan mezelf. Ook tijdens mijn latere schooltijd bleef ik me anders voelen en overheerste die verwarring, het niet snappen van hoe het hier werkt. Ik weet nog goed dat ik met mezelf de afspraak maakte dat ik even door

moest bijten. Want als ik volwassen zou zijn, zou het leven pas echt beginnen. Dacht ik. De bubbel thuis in ons gezin was veilig, we begrepen elkaar zonder woorden maar de wereld daarbuiten vond ik ingewikkeld en werkte echt heel anders, ik kon gewoon mijn plek niet vinden. Dus tot die tijd heb ik mijn gevoelssysteem uitgezet en voegde ik me naar wat er van mij verwacht werd. Want aanpassen kon ik inmiddels als de beste. Lang houdbaar was dat natuurlijk niet, wat er o.a. voor zorgde dat op mijn 25ste het licht uit ging. En terwijl ik dacht 'dat overkomt mij nooit', moest ik toegeven dat ik in een burn-out was beland.

 

De fysieke pijn en het ontstoken zenuwstelstel uit die tijd zie ik achteraf als een waarschuwingsmechanisme; de letterlijke kramp was een spagaat tussen de verwachtingen die ik voelde vanuit de buitenwereld en mijn eigen wereld die totaal anders werkte en heel wat anders nodig had. Een strijd tussen ratio en gevoel. Mijn lichaam liet me via de migraine letterlijk voelen dat het tijd was om andere keuzes te maken en mijn gevoelssysteem meer te laten leiden. Makkelijker gezegd dan gedaan, dus dat betekende veel shit ruimen en loskomen van oude dingen die mij niet meer dienden, zodat er ruimte ontstond voor impulsen, ideeën en inspiratie. Die echt vanuit mij kwamen, i.p.v vanuit de buitenwereld.

DSC07149.jpg
DSC07133.jpg

In de jaren die volgden kende ik veel ups en downs, liet ik de zwaarte steeds meer achter me en kon ik steeds beter het verschil voelen tussen rationele gedachten en intuïtieve ingevingen. Waardoor ik steeds beter keuzes kon maken die ten goede kwamen aan mijzelf. Ik leefde steeds meer echt vanuit mijzelf in plaats van dat ik een aangeleerde versie leefde die voldeed aan verwachtingen van mijn omgeving. Als ik vanuit die flow leef, gebeuren er prachtige dingen in mijn leven en in het contact met anderen. Ook tijdens coachsessies met klanten in mijn bedrijf van waaruit ik inmiddels werk, kwam mijn talent steeds meer naar voren; helder voelen wat er nodig is om iemand dichter bij zijn of haar kern te brengen. Ik ging steeds beter begrijpen en ervaren hoe energie werkt en ondervond dat er veel meer is dan wij met onze zintuigen kunnen waarnemen, wat een enorme invloed heeft op hoe wij functioneren. 

Inmiddels heb ik mijn gebruiksaanwijzing gevonden, ken ik de signalen van mijn lichaam en weet ik wat het nodig heeft in verschillende situaties. Mijn migraine aanvallen zijn verleden tijd en ik gebruik mijn emoties nu in mijn voordeel, waar ik ze vroeger lastig en vervelend vond en mezelf liever uitzette. Ik durf te kiezen voor datgene wat IK wil, ook al gaat dat in tegen wat mijn omgeving wil of vindt en heb ik de baan gevonden waarvan ik een diep gevoel van voldoening krijg. Waarmee ik echt impact kan maken, iets waarvan ik diep van binnen voel dat ik dat wil kunnen bewerkstelligen met datgene wat ik doe in mijn werk. 

Als je weet hoe je alles wat je tot je beschikking hebt in dit leven in kunt zetten – zoals je zintuigen, je emoties, je intuïtie en de signalen van je lichaam – ben je een leider van je eigen leven en kun je alles creëren wat je maar wilt. En dat gun ik iedereen!

Mijn loopbaan so far? Check mijn           profiel!
linkedin-icoon.png

Zo werk ik

DSC07614.jpg

Mijn werkwijze focust zich op ‘het écht anders DOEN’, de vertaling van bewustzijn en voelen naar het anders doen in de dagelijkse praktijk. Door het frequente en laagdrempelige contact dat we tijdens het traject hebben begeleid ik je om patronen in de praktijk te doorbreken zodat je echt meters kunt maken. 

 

Ik werk zoveel mogelijk holistisch wat inhoudt dat we je geest, lichaam en energiesysteem meenemen in wat we doen. Mocht dat nodig zijn voor een specifiek thema wat we tegenkomen, heb ik een uitgebreid netwerk aan therapeuten en andere genezers naar wie ik je kan doorverwijzen.

Mijn heldervoelendheid in combinatie met mijn praktische benadering helpen jou om je zelfvertrouwen te vergroten, te weten wie je bent en waar je voor staat en dat ook daadwerkelijk te integreren in je dagelijkse leven.

Ik ga jou niet vertellen 'hoe het moet' omdat ik niet geloof in een holy grail of één waarheid die voor iedereen geldt. Ik begeleid jou terug naar jezelf, waar jijzelf alle antwoorden kunt vinden en help je je systeem te leren kennis zodat jij naderhand zelfstandig keuzes kunt maken die bij je passen en je de regie over jouw leven weer in eigen hand hebt.

HELDERHEID & INZICHT GEVEN

PRAKTISCH & DOWN-TO-EARTH

AFSTEMMEN OP JOU

POSITIEVE BENADERING

Mijn rol als coach

Belangrijkste uitgangspunt in onze samenwerking is voor mij dat jij de enige bent die kan bepalen wat voor jou goed voelt en wat resoneert. Ik zie het daarom ook als mijn taak als coach om jou vanuit gelijkwaardigheid te begeleiden in de zoektocht terug naar de antwoorden die zich bevinden in jouzelf. Ik stel je de juiste vragen door af te stemmen op jou, te luisteren naar wat je nou eigenlijk écht zegt en je dat vanuit mijn helderheid terug te geven. Want jouw systeem is mega wijs. Daarmee wordt je eigen verantwoordelijkheid als het ware geactiveerd zodat je leert om zelf te navigeren en datgene wat jouw eigen systeem je ingeeft te 'horen' waardoor je uiteindelijk in staat bent na de coaching zelf verder te gaan. 

FG_Logo_RGB_NoMargin_Icon_Maple.png

'' Florine voelt heel goed aan wat er bij je speelt en heeft enorme energetische voelsprieten. Hierdoor kan ze je een hele heldere spiegel voorhouden, op een zachte manier. Ik raad een traject met Florine echt aan iedereen aan die meer rust, balans, zelfvertrouwen en stevigheid wil ervaren in zijn/haar werk- en/of privéleven''

- Evelien, HR Consultant -